My School Story Tag

Ik zag overlaatst de ‘my School Story tag’ passeren op de blog van Ilse Zwart (zij vond het alweer op Mascha’s blog) en aangezien ik binnenkort terug op de schoolbanken zit, vind ik het wel leuk om deze in te vullen. Een terugblik op mijn voorbij ‘carrière’ als scholier/student.

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben momenteel 20 jaar oud en volg een opleiding aan het Syntra West.

Welk niveau(s) heb je gedaan?
ASO, TSO en Hoger onderwijs.

Vond je school leuk?
Ik vond de middelbare school vooral te langdradig. Het laatste jaar ging veel te traag en ik had het echt gehad ermee. Ik dacht altijd dat het hoger onderwijs meer mijn ding ging zijn, omdat je echt leert waarin je geïnteresseerd bent. Maar ik koos de verkeerde richting en ben er uiteindelijk mee gestopt.

Wat vond je het leukste vak op school?
Op de middelbare school vond ik geschiedenis en economie altijd wel leuk. Als ik uit de informatica vakken moet kiezen vond ik programmeren toch wel het leukste, ook al had ik genoeg ergernissen wanneer er een foutje in de code stond.

Tijdens mijn klein jaartje in de richting Digital Design and Development, vond ik Design Principles (volledig nieuw vak) het leukst en Creative Development (weeral programmeren) deed ik ook wel graag.

Wat vond je het stomste vak op school?
Nederlands en Engels.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
6u15, om een uur later de trein te nemen, om uiteindelijk voor 8u30 op school te zijn.

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.
Fiets/te voet, trein, fiets/te voet/bus.

Wat voor schooltas gebruikte je?
Ik kocht in mijn laatste jaar mijn Fjällräven Kånken in het kleur Brick, wat hou ik van die tas! Daarvoor had ik een Herschell gekocht, voornamelijk omdat mijn 17 inch laptop er in paste. Daarvoor had ik zo’n simpel Eastpak modelletje.

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Ik had in het begin van het jaar poeder zitten, maar na een maand liet ik dat al thuis liggen en was ik gewoon al blij als ik desinfecterende handgel zitten had.

Wat voor agenda had je vroeger?
Een standaard agenda die we van school kregen.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Ik had mijn haar de dag ervoor ontkleurd, van zwart naar blond. Natuurlijk had ik allerlei verschillende kleuren in mijn haar zitten dus smeet ik er een blonde kleuring er over. Ik ging uiteindelijk de volgende dag naar school met vuurrood haar, die avond kleurde ik het al snel weer donkerbruin.

Wat deed je als de les saai was?
Mijn boeken staan vol met doodles! Het ergste is mijn wiskunde map, daarop trok ik streepjes telkens wanneer de leerkracht ‘ja’ zei. Soms wel 10 keer per minuut.

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Mevrouw Louis, uit het derde en vierde middelbaar, wat een pret hadden we in haar lessen Nederlands! Nadat ik andere leraren kreeg voor dat vak vond ik het stom, mijn meest gehate vak was dan toch niet altijd zo erg.

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
De laatste jaren heb ik enorm gelachen met mijn vriendinnen, maar het leukste was toch Barcelona! And what happens in Barcelona stays in Barcelona.. 😉

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Momenteel heb ik al mijn documenten ingediend en mijn examens gemaakt voor de opleiding grafisch vormgever, ik hoop dus binnenkort mijn diploma te mogen ontvangen. Eind September begin ik dan aan de opleiding Marketing en Social Media Consultant, ik hoop na mijn stage een vast contract aangeboden te krijgen en zo aan mijn toekomst als Digital Marketeer te beginnen!

Wat een leuke terugblik was dit! Mijn schoolcarrière is niet echt perfect verlopen, maar alles komt uiteindelijk goed. Ik heb veel leuke mensen leren kennen en leuke tijden beleefd!

– Cassandra

 

Auteur: Cassandra Marie

Hoi! Ik ben Cassandra, een 20 jarige student Marketing en Social Media uit België. Ik blog op june14thstudio.com over design, illustratie en lifestyle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s